11+4 Λόγοι να επισκεφθείτε το Μουσείο μας

της Πάλλα Βίκυς, Υπεύθυνης Έκδοσης Περιοδικού

Επιλέξτε μια μέρα με ελεύθερο χρόνο, καλή διάθεση και φυσικά την παρέα σας και περιμένουμε να σας ξεναγήσουμε στο Μουσείο Φυσικής  Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών! Θα σας δώσουμε 11+4 λόγους για να επισκεφθείτε το μουσείο μας καθώς φεύγοντας από αυτό θα έχετε αποκομίσει νέες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον φυσικό πλούτο της χώρας μας.

  1. Η Εικόνα: Το μουσείο μας χαρακτηρίζεται ως ένα ΄΄μουσείο μπουτίκ΄΄.Η διάταξη των εκθεμάτων στο χώρο, η ποιότητά τους, οι πλούσιες συλλογές και ο τρόπος παρουσίασης δημιουργούν μια τέλεια εικόνα η οποία δικαιολογεί πλήρως τον τίτλο που μας έχουν αποδώσει.
  2. Τα Εκθέματα: Μπαίνοντας στο χώρο του μουσείου, θα δείτε πτηνά και ζώα Ελλάδας, Ευρώπης και από όλο τον κόσμο, τα οποία είναι αληθινά ταριχευμένα καθώς είναι τοποθετημένα σε διοράματα. Κορυφαίοι επιστήμονες έχουν κατατάξει τα εκθέματα αυτά στην κορυφή της λίστας ποιότητας που ισχύει διεθνώς.
  3. Τα Εξαφανισμένα Είδη: Θα δείτε τρία σπάνια εξαφανισμένα είδη που διαθέτει το μουσείο στη συλλογή του. Η παρουσία αυτών των ειδών, προφανώς αναδεικνύει την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών που αποτρέπουν κινδύνους για εξαφανίσεις ειδών.
  4. Τα Κινδυνεύοντα είδη: Στα διοράματα του μουσείου θα συναντήσετε πολλά είδη που κινδυνεύουν με εξαφάνιση στο άμεσο μέλλον και θα πληροφορηθείτε τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται για τη διάσωσή του.
  5. Τα Βικτωριανά: Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε δεκαεννέα Βικτωριανά εκθέματα, τα οποία ονομάζονται έτσι γιατί ταριχεύτηκαν την εποχή της Βασίλισσας Βικτώριας της Αγγλίας, δηλαδή πριν περίπου 100-180 χρόνια.
  6. Τα Μανιτάρια: Στο μονοπάτι των μανιταριών θα διαπιστώσετε, ότι ΄΄κυριαρχούν΄΄ τα μανιτάρια τα οποία είναι γλυπτά όμως το χρώμα, το σχήμα και το μέγεθός τους είναι απόλυτα όμοια με τα αληθινά όπως τα συναντάμε στο δάσος!
  7. Τα Διοράματα: Η σύγχρονη και πρωτότυπη παρουσίαση των συλλογών σε διοράματα που συνάδει με την φυσικότητα των εκθεμάτων καθώς και οι προσομοιώσεις των γλυπτών με το φυσικό τους περιβάλλον θα σας εντυπωσιάσει! Αξίζει να αναφέρουμε εδώ ότι την συντήρηση των εκθεμάτων επιμελούνται κορυφαίοι Έλληνες και Ευρωπαίοι συντηρητές.
  8. Τα Καλλιτεχνήματα: Το κάθε διόραμα εμπερικλείει την εμπειρία αλλά και τη φαντασία για θέματα της φύσης, πολλών γλύπτων και ζωγράφων που συνέβαλλαν για το αποτέλεσμα που θα αντικρίσετε.
  9. Οι Πληροφορίες: Το πληροφοριακό υλικό παρέχει χρήσιμες πληροφορίες στον επισκέπτη είτε μέσα από τους πίνακες πληροφόρησης που υπάρχουν δίπλα σε κάθε διόραμα είτε μέσω εφαρμογής από κινητή τηλεφωνική συσκευή ή tablet που διαθέτει το μουσείο. Οι πληροφορίες που θα αποκομίσει ο επισκέπτης κατά την περιήγησή του, είναι αξιόλογες καθώς αφορούν τα βασικά οικοσυστήματα της χώρας μας αλλά και το κάθε έκθεμα χωριστά.
  10. Η Εκπαίδευση: Φυσικά περιμένουμε τους μικρούς μας φίλους αφού μέσα από την επίσκεψή τους , έρχονται σε άμεση επαφή με το φυσικό περιβάλλον, μαθαίνουν και αφομοιώνουν καλύτερα γι΄αυτό, μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων ή των δραστηριοτήτων που παρέχει το μουσείο.
  11. Οι Εκθέσεις: Το μουσείο φιλοξενεί κατά τη διάρκεια του χρόνου αξιόλογες και περιοδικές εκθέσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε δύο από αυτές είναι η έκθεση γλυπτικής φοιτητών του εργαστηρίου Γυψοτεχνίας και Χαλκοχυτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και η έκθεση Τρικαλινών Ζωγράφων. Εξάλλου το μουσείο υποστηρίζει την άρρηκτη σχέση του με τον πολιτισμό και την τέχνη.
  12. Οι Μανιταρογεύσεις: Η ποικιλία μανιταριών που διαθέτει το μουσείο πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει! Σας δίνουμε μια μικρή γεύση από αυτά! Μανιτάρια σε λάδι, αποξηραμένα μανιτάρια, ζυμαρικά με μανιτάρι, τραχανάς με μανιτάρι, μανιταρόσουπα μέχρι και…. γλυκό μανιτάρι!
  13. Το Πωλητήριο: Ακόμα μπορείτε να επισκεφθείτε το πωλητήριο, όπου θα βρείτε όμορφα και ιδιαίτερα αναμνηστικά καθώς σας προσφέρουμε να δοκιμάσετε διάφορα είδη μανιταριών που θα βρείτε στη σειρά των μανιταροπροϊόντων μας.
  14. Τα Προϊόντα: Το μουσείο διαθέτει πάνω από 50 είδη μανιταροπροϊόντων , σίγουρα για κάποια από αυτά θα μπείτε στον πειρασμό να τα δοκιμάσετε και να τα προσφέρετε ως δώρο στον εαυτό σας ή στους φίλους σας!
  15. Καφέ με θέα: Απολαύστε τον καφέ, το ρόφημα ή το σνακ σας στο χώρο του καφέ του μουσείου με μοναδική θέα τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων!

Ελπίζω να σας έδωσα με επιγραμματικό τρόπο μια σειρά από λόγους για να επισκεφθείτε το μουσείο. Δεν ξέρω αν σας έπεισα, είμαι όμως σίγουρη, ότι μετά από ενδεχόμενη επίσκεψής σας, δεν θα επικαλείστε μόνο 11+4 λόγους για να πείσετε τους φίλους σας να μας επισκεφθούν αλλά πολλούς περισσότερους!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...